Advokatenhjelperdeg.no

Advokat Jørgen Klaveness svarer på lesernes spørsmål på nettsiden Advokatenhjelperdeg.no. Her finner du et utvalg av spørsmål og svar (klikk på den blå lenken for å se svarene):

Økonomi:

Har ikke blitt fakturert på flere år
Spørsmål:

“Vi, og 14 andre i et nytt sameie har ikke blitt fakturert for gulvvarme og varmtvann i løpet av to-tre år. Vi har ikke vært registrert som abonnenter. En stor leverandør har altså ikke skikkelig oversikt eller kvalitetssikring på sitt kunderegister. Vi mener at vi ikke skal ta (hele) belastningen for leverandørens "rot". En leverandør av denne størrelsen bør ha et stort ansvar for å fakturere i rett tid. Hvilke muligheter / rettigheter har vi i denne saken?”

Oppholdstillatelse ved å investere i Norge

Spørsmål:

“Jeg vil spørre at kan man få oppholdstillatelse i Norge hvis han investerer i Norge eller blir medeier i et firma i Norge?“

Lånetaker som ikke betaler

Spørsmål:

“Min kone hadde lån med sin tidligere ektemann for ca.15 år tilbake i tid. Hun var/er kausjonist og har fått lønnstrekk, og har hatt dette trekket i snart tre år. Er det slik at lånetaker (tidligere ektemann) kan springe fra alt ansvar i en slik sak? Selv om han er i full jobb?“

Dårlig økonomistyring i russebuss

Spørsmål:

“Russebuss unnlater å fremlegge månedlig regnskap (kontoutskr. og utlegg) til bussens medlemmer. Nå fortsetter de også å bruke penger de ikke har, opparbeider seg videre gjeld og fortsetter å kreve penger av alle på bussen hvor egne månedlige innbetalinger som er gjort skulle dekke alt dette. Kontrakt i forhold til månedlige overføringer er innfridd av en selv, men nå fortsetter de å be om penger for alt det samme som var inkludert i månedsinnbetaling. Nekter å betale mer da de har brutt kontrakt. Kan de saksøke en?“

Har du et spørsmål? Ta kontakt med oss, eller send inn ditt spørsmål til Advokatenhjelperdeg.no her.